Cikksorozat - Általános kérdések 1. rész

2018-06-05

1. Milyen részei vannak egy napelemes rendszernek?

-tetőn elhelyezett napelem modulok

-tartószerkezet

-speciális UV álló szolár kábel

-inverter

-túlfeszültség védelmi berendezés

 

2. Honnan lehet tudni hogy egy háznak mennyi energiára van szüksége?

Azt, hogy egy ügyfélnek milyen nagyságú napelemes rendszerre van szüksége az áramszámlájából tudjuk meg. Az éves áramfogyasztását vesszük alapul a rendszer megtervezésénél. Ebből számítható a fogyasztás mértéke.

 

3. Milyen típusú napelemes rendszerek vannak?

Alapvetően két típus létezik:

-sziget üzemű (akkumulátorokban tároljuk a megtermelt energiát, hálózat függetlenek vagyunk) és

-hálózatba visszatáplálásos, ( a hálózatot használjuk akkumulátorként az akkumulátorok minden hátránya nélkül, lényegében az általunk megtermelt áramot azonnal felhasználja valaki a közelünkben, amit a szolgáltatótól bármikor visszavehetünk.)

 

4. Milyen hátrányai vannak a napelemes rendszernek?

A napelem technológia használata kezdetben egy nagyobb összegű befektetést igényel. Ez a befektetett összeg azonban a későbbiekben megtérül. Hátránynak tekinthető még, hogy a hatékony működéshez közvetlen napsugárzásra van szükség. Árnyékos helyen történő telepítésnél okosrendszer ajánlott. 

Galéria

Török Orsi

Végzettségemet tekintve közgazdász vagyok, de az élet úgy hozta, hogy elkezdtem energiákkal foglalkozni, dolgozni több aspektusból is. Fontos számomra a környezetvédelem, akár "csak" a szelektív hulladékgyűjtéssel is sokat tehetünk környezetünkért. Ezért tölt el rendkívüli büszkeséggel, hogy jelenleg megújuló energiaforrássokkal foglalkozhatom. Szeretek emberekkel beszélni, kapcsolatot teremteni. Leendő és meglévő ügyfeleink sokat fogják hallani a hangomat és boldoggá tesz ha azt a visszajelzést kapom, hogy az ügyfeleink büszkék rá, hogy ők is tettek egy lépést egy tisztább környezet felé.

Kapcsolat

Energiatakarék, 2015

irodánk címe
2100 Gödöllő Szabadság tér 1.

Telefon +36 28 55 49 19
Fax +36 28 55 49 19
Mobil +36 20 993 3303
Email info@energiatakarek.hu
Web www.energiatakarek.hu