Cikksorozat - Használattal kapcsolatos kérdések

2018-06-22

Mennyi energiát termel a napelem?

1000W-nyi napelem Magyarországon átlagosan 1050-1250kW/h órát termel évente. Ez függ a helyszíntől a dőléstől és a tájolástól is. A rendszereket a saját villamos áram szükségletünkhöz kell kiszámolni, ezekből az alapszámokból kollégáink ki tudják számolni mekkora rendszerre lesz szükségünk. A különböző gyártmányok más és más teljesítményt tudnak, de elmondható, hogy egy időben minden gyártónak közel azonosak a napelemeik. Fokozni lehet a megtermelt energiát napkövetős tartó szerkezettel, így további 10-20%-t nyerhetünk, azonban a költségek ennél nagyobb mértékben nőnek. 

Télen is termel a napelem?

A napelemek nyári kánikula idején akár 20%-al is kevesebbet termelnek, mint télen -10 fokban azonos besugárzás mellett. Azonban a nyári besugárzás időtartama és intenzitása lényegesen nagyobb mint télen, így a megtermelt áram nyáron mégiscsak sokkal több.

Török Orsi

Végzettségemet tekintve közgazdász vagyok, de az élet úgy hozta, hogy elkezdtem energiákkal foglalkozni, dolgozni több aspektusból is. Fontos számomra a környezetvédelem, akár "csak" a szelektív hulladékgyűjtéssel is sokat tehetünk környezetünkért. Ezért tölt el rendkívüli büszkeséggel, hogy jelenleg megújuló energiaforrássokkal foglalkozhatom. Szeretek emberekkel beszélni, kapcsolatot teremteni. Leendő és meglévő ügyfeleink sokat fogják hallani a hangomat és boldoggá tesz ha azt a visszajelzést kapom, hogy az ügyfeleink büszkék rá, hogy ők is tettek egy lépést egy tisztább környezet felé.

Kapcsolat

Energiatakarék, 2015

irodánk címe
2100 Gödöllő Szabadság tér 1.

Telefon +36 28 55 49 19
Fax +36 28 55 49 19
Mobil +36 20 993 3303
Email info@energiatakarek.hu
Web www.energiatakarek.hu