Elektromos fűtés Szolnokon napelemmel

2018-02-08

Régóta foglalkoztat a kérdés, hogy milyen egy ház, aminek elektromos a fűtése, és napelem termeli hozzá a szükséges villamosenergiát. Nekünk idáig csak infrafűtéssel volt tapasztalatunk, eddig nem találkoztam olyan bátor emberrel, aki meg merte volna lépni a váratlant. És egy januári szakmai beszélgetése során kiderült, hogy régi kollégám Dr Szabó Attila  Neumann János Egyetem docense olyan mélyen beleásta magát a témába, hogy a saját házát nyomban át is alakította elektromos fűtésűre. Nyomban meg is beszéltük a találkozó időpontját, és ellátogattam Szolnokra.

A családi ház fűtött területe kb 130 m2. A hőszigetelés 15 cm EPS. A fűtés melegvizes fal- és mennyezetfűtés, illetve 2 db Panasonic Nordic Klíma. A fűtéshez a melegvizet egy Vaillant eloBLOCK VE 6 elektromos fali fűtőkészülék biztosítja. A megújuló energiát egy 6 kW-os Fronius inverterre szerelt 7.2 kW összteljesítményű napelemes rendszer szolgáltatja. A számok alapján a szeptemberi óraleolvasáskor meglesz a nullszaldó.


Forrás: energiatakarek.hu


Ragoncza Ádám

Kis koromban LEGO-ból építettem autókat. Aztán később folytattam kerékpárok építésével. A jogosítvány megszerzése után autókat kezdtem építeni. Műszaki tanulmányaim elvégzését követően a szakmai tudásomat építgettem, építgetem. Most pedig az Energiatakarék szakértői csapatával munkálkodunk, hogy minél szélesebb körű megoldást tudjunk nyújtani annak, aki spórolni szeretne az energiaköltségén.

Kapcsolat

Energiatakarék, 2015

irodánk címe
2100 Gödöllő Szabadság tér 1.

Telefon +36 28 55 49 19
Fax +36 28 55 49 19
Mobil +36 20 993 3303
Email info@energiatakarek.hu
Web www.energiatakarek.hu