GDPR- adatkezelési tájékoztató

2018-05-22

Ez a weboldal Magyarországon a magyarországi székhellyel rendelkező NaWaRo Kft. kezelésében működik.

Ezen tájékoztató rögzíti, cégünk hogyan kezeli és védi azon információkat, melyeket Ön ezen weboldal használata során, illetve a promóciók, akciók és hírlevelek során írásban és egyéb módon (pl. telefonon, vagy e-mailben, vagy egyéb elektronikus úton) részünkre rendelkezésre bocsát.

Ha Önnek bármilyen kérdése, vagy észrevétele van ezzel a tájékoztatóval kapcsolatban, mielőtt használná ezt a weboldalt, vagy valamilyen információt bocsátana rendelkezésünkre, kérjük lépjen kapcsolatba a cégvezetővel.

(Amennyiben a tájékoztató nem jelenik meg, kérésére e-mailben megküldjük Önnek a mindenkor hatályos tájékoztató egy példányát.) Az adott információ rendelkezésre bocsátásával Ön kijelenti, hogy a jelen tájékoztatónak az információ rendelkezésre bocsátásának időpontjában hatályos változatát megismerte és kifejezetten elfogadja.


Milyen információkat kapunk / gyűjtünk Ügyfeleinkről?

Általánosságban Ön használhatja ezt a weboldalt, vagy igénybe veheti szolgáltatásainkat úgy is, hogy nem ad semmilyen információt a részünkre. Ugyanakkor, bizonyos oldalakon, vagy bizonyos szolgáltatásokkal kérünk Önnel kapcsolatos adatokat, és a cégünk valamelyik tagjával való kommunikációja során is önkéntesen rendelkezésünkre bocsáthat (pl ajánlatkészítés, helyszíni felmérés).

Az információk tartalmazhatják:
 

  • az Ön nevét és kapcsolattartási adatait, ideértve például levelezési és e-mail címét, fax- és telefonszámát, egyéb internetes elérhetőségét;
  • szolgáltatásainkkal kapcsolatos tapasztalatait, szolgáltatásainkkal kapcsolatos preferenciáit.


Ezen iránymutatásban a ‘Személyes Adat’ és ‘Önnel kapcsolatos információ’ kifejezéseket rokonértelműként használjuk.
Miért van szükségünk az Ügyfeleinkkel kapcsolatos bizonyos információkra?

Az Önnel kapcsolatos információkat a következő célok érdekében használjuk fel:
 

  • regisztrálni Önt a weboldalunkon, vagy weboldalunk által nyújtott szolgáltatásaink nyújtása céljából (ideértve minden velünk, a szolgáltatásainkkal kapcsolatos információ keresését, vagy kérését);
  • piacunk, ügyfeleink, és szolgáltatásaink kiértékelése és elemzése céljából (ideértve az Ön véleményének kikérését szolgáltatásainkról, valamint ügyfél – igényfelmérés végzését);
  • az általunk ajánlott helyszínek és szolgáltatások nyújtása, ellenőrzése, átdolgozása, illetve bővítése céljából;
  • az Önnel szemben fennálló szerződéses kötelezettségeink (ideértve a szolgáltatásaink Ön részére történő eladását), továbbá minden hasonló jellegű szerződéses kötelezettségeink teljesítése céljából; ingyenes nyereményjátékok, vetélkedők és promóciók szervezése céljából;
  • amennyiben Ön nálunk, vagy egy másik üzleti partnerünkhöz tartozó társaságnál történő alkalmazása céljából adott részünkre információt, az erről való döntéshez; valamint
  • a fentiekkel összefüggésben az Önnel való kommunikáció céljából.


Hogyan gyűjtjük az információkat?

Az Önnel kapcsolatos információkat különféle módszerekkel gyűjtjük, ideértve az alábbi eseteket:
 

  • mikor az energiatakarek.hu weboldalon keresztül bocsátja Ön a rendelkezésünkre;
  • mikor Ön személyesen, telefonon, írásban, interneten keresztül vagy egyéb módon lép kapcsolatba velünk és információt bocsát rendelkezésünkre, 


Az Önnel kapcsolatos információkat együtt kezelhetjük és a fenti felhasználási célokkal összefüggésben összekapcsolhatjuk olyan adatokkal, melyeket Ön más módon biztosít számunkra, vagy melyeket harmadik féltől szerzünk be. Ezen információk tárolására sor kerülhet egyesített, illetve elkülönített adatbázisokban is.

Az Önnel kapcsolatos információt csak addig őrizzük, amíg azon cél megvalósításához elengedhetetlenül szükséges, a cél elérésére alkalmas, amelynek elérése miatt a gyűjtésére sor került, illetve addig, amíg bármely szerződés, vagy jogszabály azt lehetővé teszi.

Nem gyűjtünk információkat szükségtelen mértékben, sem olyan információkat, melyek szükségtelenek, vagy nem alkalmasak az elérni kívánt cél megvalósításához.

Az Adatvédelmi Törvényben a Személyes Adatok kezeléséhez előírt hozzájárulást Öntől többek között az alábbi formákban szerezzük be:
 

  • elektronikus úton külön szövegben;
  • nyomtatott dokumentumon írásban rögzítjük, hogy a személyes adatoknak az iraton való megadásával Ön hozzájárul az adatkezeléshez;
  • telefonon, a beszélgetés előtt Önt tájékoztatjuk arról, hogy az ügyintézővel folytatott beszélgetés rögzítésre kerülhet és az adatkezeléssel kapcsolatos hozzájárulás rögzítésre kerülhet

 

Előnyök az Ügyfeleink számára


1. Közvetlen értékesítés

Az általunk kezelt, Önnel kapcsolatos adatok felhasználhatók arra, hogy azok segítségével tájékoztassuk Önt szolgáltatásainkról, promóciónkról és különleges ajánlatainkról, illetve minden olyan információról, amelyek véleményünk szerint az Ön érdeklődésére tarthat számot.

Ezen információkat a következőképpen juttathatjuk el Önhöz:

  • email;
  • telefon;
  • szöveges SMS üzenet és / vagy bármely más elektronikus üzenetküldési forma (ideértve az MMS üzenetet, képüzenetet, videóüzenetet)
  • közösségi webszolgáltatás útján; egyéb, a fentiekben nem említett mobiltelefonos közlés útján; illetve;
  • bármely más módon, mely időről időre előtérbe kerül.


2. A közvetlen értékesítés előnyei

Bármikor lehetőséget biztosítunk arra, hogy korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen tudomásunkra hozhassa, ha Ön nem kívánja, hogy akár mi, akár harmadik fél felhasználhassa (ideértve kereskedelmi partnereinket is) ezen információkat közvetlen értékesítési célokra. Ezen információkat kizárólag értékesítési célokra használjuk fel kivéve, ha jogszabály másként nem rendelkezik.

Az Ön hozzájárulása feltétlenül szükséges Személyes Adatainak kezeléséhez, az adott információt kérő oldalon az erre vonatkozó “hozzájárulás” mező feltüntetésével fogjuk azt kérni a véglegesítés (pl. “Feliratkozás”) előtt. A megjelölendő “hozzájárulás” mező vonatkozhat különböző jellegű információk, illetve értékesítési célok szempontjából egyszerre többfélére is.

A közvetlen értékesítéssel kapcsolatban Ön bármikor felülvizsgálhatja korábbi álláspontját (ahogy az fentebb meghatározásra került), és korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen közölheti azt velünk, kapcsolatba lépve a következő elérhetőségünkön: napelem@energiatakarek.hu-n. Továbbá, ha Ön közvetlen értékesítési jellegű anyagot kap tőlünk e-mailben, vagy SMS útján, mind az e-mailben, mind az SMS-ben emlékeztetni fogjuk Önt arra, hogy bármikor lehetősége van korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen álláspontjának megváltoztatására. Amennyiben Ön megváltoztatja korábbi álláspontját, az Ön Személyes Adata az Ön ilyen irányú döntése esetén töröljük adatbázisainkból.

Az Adatvédelmi Törvénynek megfelelően Önnek joga van bármikor tájékoztatást kérni Személyes Adatainak kezeléséről. A tájékoztatás ingyenes. Az Ön ilyen jellegű kérését annak benyújtásától számított 30 napon belül teljesítjük. Amennyiben Ön Személyes Adatai kezelésével kapcsolatos kéréssel kíván hozzánk fordulni, kérjük lépjen kapcsolatba velünk a napelem@energiatakarek.hu e-mail címen.

Kérjük, segítsen bennünket abban, hogy az Önnel kapcsolatos információ pontos, teljes és naprakész legyen. Amennyiben Ön úgy találja, hogy bármely, általunk kezelt, Önnel kapcsolatos információ helytelen vagy hiányos, kérjük lépjen kapcsolatba velünk a fent említett elérhetőségen. Bármely ilyen információt a lehető legrövidebb időn belül kijavítunk, illetve frissítünk.

Önnek jogában áll továbbá a jelen tájékoztatóban meghatározott elérhetőségeken tájékoztatást kérni a személyes adatai kezeléséről;  kérni adatainak helyesbítését, illetve – a kötelező adatkezelés kivételével – törlését vagy zárolását; az Adatvédelmi Törvényben meghatározott esetben tiltakozhat Személyes Adatai kezelése ellen; jogainak megsértése esetén, valamint az Adatvédelmi Törvényben meghatározott esetben a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz és bírósághoz fordulni; és követelni az adatai jogellenes kezelésével kapcsolatos, vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével összefüggő Önnek okozott kár megtérítését. Az adatkezeléssel kapcsolatos részletes jogokat és jogorvoslati lehetőségeket az Adatvédelmi Törvény 13-17. és 30. alfejezetei tartalmazzák. Felhívjuk figyelmét, hogy egyes esetekben, a jelen tájékoztatóban meghatározott adatfelhasználásokkal összefüggésben a személyes adatokat az adatkezelő az Adatvédelmi Törvény 6. § (5) alapján is kezelheti. Ez azt jelenti, hogy a személyes adatok kezelésére az adatkezelőre vonatkozó egyes jogi kötelezettségek teljesítése céljából, valamint az adatkezelő, vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából szükség lehet. Ezen esetekben a személyes adatok az Ön hozzájárulásának visszavonását követően is kezelhetők. Az adatkezelő elérhetőségein ezzel kapcsolatban további információt kérhet.
Az Önnel kapcsolatos információ védelme érdekében

Kötelességünk biztosítani az Önnel kapcsolatos információk védelmét. Abból a célból, hogy megvédjük az Ön Személyes Adatát különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen, ésszerű fizikai, elektronikus és igazgatási eljárásokat foganatosítottunk. Ezen tevékenységünk során különös tekintettel vagyunk arra, hogy az Ön Személyes Adatának kezelése során megakadályozzunk minden jogellenes, illetve illetéktelen eljárást. Mindezen intézkedések ellenére az Ön információjának biztonságát teljes mértékben nem tudjuk garantálni.

Az Ön információinak biztonságát a következő eszközökkel védjük:

  • kódolás használatával, ahol ez lehetséges;
  • jelszavas védelem használatával, ahol ez alkalmazható; és
  • az információkhoz való hozzáférés korlátozásával (például csak azon alkalmazottaink férhetnek hozzá, akik számára az a fent említett célok elérése érdekében szükséges).


Kapcsolat

Ez a weboldal tartalmazhat kapcsolódási lehetőséget más, általunk nem ellenőrzött weboldalakra, és más, általunk nem ellenőrzött weboldalak is adhatnak ilyen lehetőséget erre a honlapra. Bár mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy csak olyan weboldalakra biztosítsunk kapcsolódási lehetőséget, ahol a mi biztonsági és titoktartási iránymutatásunkkal megegyező szintű védelem létezik, amennyiben Ön elhagyja ezt a honlapot, nem tudunk felelősséget vállalni semmi olyan információ biztonságáért, melyet Ön más oldalakon ad meg. Ajánlott körültekintően és a titoktartási dokumentumok áttanulmányozásával eljárni a kérdéses weboldalakon!


Forrás: Internet


Galéria

Török Orsi

Végzettségemet tekintve közgazdász vagyok, de az élet úgy hozta, hogy elkezdtem energiákkal foglalkozni, dolgozni több aspektusból is. Fontos számomra a környezetvédelem, akár "csak" a szelektív hulladékgyűjtéssel is sokat tehetünk környezetünkért. Ezért tölt el rendkívüli büszkeséggel, hogy jelenleg megújuló energiaforrássokkal foglalkozhatom. Szeretek emberekkel beszélni, kapcsolatot teremteni. Leendő és meglévő ügyfeleink sokat fogják hallani a hangomat és boldoggá tesz ha azt a visszajelzést kapom, hogy az ügyfeleink büszkék rá, hogy ők is tettek egy lépést egy tisztább környezet felé.

Kapcsolat

Energiatakarék, 2015

irodánk címe
2100 Gödöllő Szabadság tér 1.

Telefon +36 28 55 49 19
Fax +36 28 55 49 19
Mobil +36 20 993 3303
Email info@energiatakarek.hu
Web www.energiatakarek.hu