Napelem tisztítás mesterfokon

2018-08-23

Számos esetben felmerülő kérdés, hogy a napelem modulokat célszerű-e valamilyen módon tisztítani. Háztartási méretben azokat a rendszereket, amelyek tetőfelületre vannak létesítve, általában kevesebb szennyező hatás éri, mint a földre telepített típusokat. Éppen emiatt szoktuk ügyfeleinknek azt a tanácsot adni, hogy a csapadék megoldja. Természetesen, ha nem várt hatás éri, például a szomszéd telken építkezés zajlik, akkor célszerű letakarítani a rendszert. Ehhez kizárólag olyan eljárást lehet alkalmazni, amellyel a modulok felületét nem károsítjuk. Napelemes tisztítási eljárásokról egy későbbi cikkemben fogok részletesen írni.

Ahogy említettem, földre telepített rendszerek esetében más a helyzet.

Találtunk egy nagyon dolgos traktort Ausztráliában. A 31 lóerős, átalakított erőgép megállás nélkül szeli a szolárparkokat. Hatásosnak bizonyul, mivel 2000 darab modult tisztít meg óránként. Ezzel szemben egy profi szakember 1000 darab napelem modult tud egy nap alatt a megfelelő eszközökkel megtisztítani. A Sheila becenevű traktornak elég sűrűre van rendezve a naptára, ugyanis jelenleg 3 600 000 napelem modul folyamatos tisztítására kérték fel.

Jó munkát kívánunk Sheilának!


Forrás: www.agrarunio.hu


Tiszavölgyi Péter

Végzettségemhez és a szívemhez is közel áll a napelemek világa, emiatt feltett szándékom, hogy a leendő ügyfeleimnek megfelelő tájékoztatást és problémamentes ügyintézést biztosítsak. Az életemet igyekszem egészségesen és aktívan élni. Legfőbb szabadidős tevékenységeim közé sorolnám a futást és a modellezést.

Kapcsolat

Energiatakarék, 2015

irodánk címe
2100 Gödöllő Szabadság tér 1.

Telefon +36 28 55 49 19
Fax +36 28 55 49 19
Mobil +36 20 993 3303
Email info@energiatakarek.hu
Web www.energiatakarek.hu