Napelemes pályázat a mezőgazdaságnak

2019-02-04

A mezőgazdaságban is érezhető, hogy az utóbbi években felrobbant az áram ára. Azok a felhasználók, akik piaci árat fizetnek az energiáért, az elmúlt évek alatt akár 50%-os drágulást is érzékelhettek az áram árán. Ezért a megújuló energiát hasznosító – elsősorban napelemes – rendszerek már a mezőgazdasági termelők körében is érdekes lehet. Főleg, hogy akár 50%-os vissz nem térítendő támogatás is jár hozzá.

A pályázat célja

Magyarországon a mezőgazdasági termelők és az élelmiszer feldolgozók jelentős része elavult épületekben, korszerűtlen technológiával és magas termelési költségekkel kénytelen dolgozni. A pályázatnak, és ezen belül a napelemes rendszer kiépítésének célja a gazdaságok és feldolgozó üzemek versenyképességének javítása. A pályázat összesen 35 milliárd Ft-ot biztosít kertészeti termesztésre, állattartásra, továbbá élelmiszer-feldolgozásra és borászati termékek előállítására szolgáló épületek, építmények korszerűsítésére.

A pályázat főbb számai

A VP5-4.1.6-4.2.3-17 pályázat keretein belül vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak az érintettek. Egyéni projekt esetén maximum 500 millió forint, kollektív projekt esetén maximum 1 milliárd forint támogatás igényelhető. Budapesten és Pest megyében a támogatás intenzitása 40%, az említett területeken kívül 50%. A megvalósítandó napelemes rendszerek termelési kapacitása maximum annyi lehet, amennyi az adott fogyasztási hely éves villamosenergia-fogyasztását fedezi. A támogatási kérelmeket 2020. február 18-ig lehet benyújtani. Várhatóan 700 projekt lesz finanszírozható. 

Érdeklődik?

Ha a pályázattal kapcsolatosan bármilyen további kérdése felmerül, keressen bennünket az info@energiatakarek.hu emailcímen vagy a +36 28 55 49 19 telefonszámon. Szakértő csapatunk nem csak az igények pontosításában, és az energetikai számítások elkészítésében, de a teljes kivitelezésben is partner.

A pályázati felhívás és a hozzá kapcsolódó dokumentumok itt érhetők el.

Napelemes és mezőgazdasági erőművi referenciáink elérhetők itt és itt.


Forrás: energiatakarek


Ragoncza Ádám

Kis koromban LEGO-ból építettem autókat. Aztán később folytattam kerékpárok építésével. A jogosítvány megszerzése után autókat kezdtem építeni. Műszaki tanulmányaim elvégzését követően a szakmai tudásomat építgettem, építgetem. Most pedig az Energiatakarék szakértői csapatával munkálkodunk, hogy minél szélesebb körű megoldást tudjunk nyújtani annak, aki spórolni szeretne az energiaköltségén.

Kapcsolat

Energiatakarék, 2015

irodánk címe
2100 Gödöllő Szabadság tér 1.

Telefon +36 28 55 49 19
Fax +36 28 55 49 19
Mobil +36 20 993 3303
Email info@energiatakarek.hu
Web www.energiatakarek.hu