Vállalati ügyfelek

Projektfejlesztés

Egy energetikai projekt fejlesztése az ötlettől a megvalósulásig komplex és bonyolult folyamat. A környezetterhelés csökkentése érdekében biológiai, kémiai folyamatokat kell egy széles spektrumú műszaki tartalom segítségével pénztermelő folyamattá konvertálni egy dinamikusan változó jogi környezetbe ágyazottan. Egy jó ötlet gyakran nem elég. A tartós siker érdekében ismerni kell a projekt ágazati sajátosságait és a szabályozási környezetét, szükség van megfelelő szakmai, műszaki alapokra, valamint stabil pénzügyi alapokra és kitartásra. A felsorolt erőforrások mind kockázatokat rejtenek magukban, de ha ezekre a kockázatokra sikerül megfelelő vészforgatókönyveket kidolgozni, a projekt hosszútávon fenntartható és sikeres lesz.

Projektfejlesztés szolgáltatásunkat a beruházói oldal teljes vertikumának kínáljuk a projekt döntés-előkészítési, döntési, megvalósítási vagy ellenőrzési szakaszában. Munkánkkal segítjük Partnereinket a helyes döntések meghozatalában a számukra legelőnyösebb argumentumok mentén.

 • Projektkezdemények kidolgozása, műszaki és energetikai számítások elvégzése
 • Projekt realitásvizsgálat, előzetes energetikai és gazdasági kiértékelés, változatelemzés
 • Projekt részelemeinek kidolgozása; közreműködés az alkalmas technológiai megoldások kiválasztásában, validálásában
 • Beszállítók körének meghatározása, szállítói, tervezői, finanszírozói ajánlatok bekérése, tendereztetés
 • Közreműködés a szállítói szerződések megkötésében, teljesítménykötelmű szerződések kidolgozása
 • Engedélyeztetés
 • Teljes körű pályázati ügyintézés az előkészítési és a fenntartási időszakban

Projektmenedzsment

A sikeres előkészítést követően kezdődik egy projekt legizgalmasabb szakasza, a megvalósítás. A beruházás tőkeigényes folyamat, melyhez a saját forrásokon túl külső finanszírozásra is szükség van. Ez az esetek többségében valamely jogcímen elnyerhető támogatásból, illetve pénzkölcsönből tevődik össze. A beruházás sikeres kimenetele nagyban függ az összeállított műszaki és pénzügyi ütemtervtől, valamint ennek összhangjától. A projekt erőforrásainak helyes szervezése és irányítása nem csak a támogatást és a finanszírozást nyújtó szervezetek által elvárt kötelesség, de a sikeres eredmény érdekében elengedhetetlen tevékenység.

Projektmenedzsment szolgáltatásunk keretében képesek vagyunk akár komplex megoldással, akár egy adott részfeladatra fókuszálva kielégíteni Partnereink igényét.

 • Beruházási projektmenedzsment tevékenység energetikai projektek esetén
 • Energetikai beruházások műszaki szakértői tevékenysége
 • A projekt megvalósulási szakaszában elszámolási és jelentéstételi kötelezettségek a finanszírozó, támogatást nyújtó szervezet vagy a hatóságok felé
 • Megvalósult energetikai projektek működtetésének menedzsmentje, jelentéstételi kötelezettségek, karbantartások megszervezése

Finanszírozás szervezés

Bankok, melyekkel kapcsolatban állunk: 

Kapcsolat

Energiatakarék, 2015

irodánk címe
2100 Gödöllő Szabadság tér 1.

Telefon +36 28 55 49 19
Fax +36 28 55 49 19
Mobil +36 20 993 3303
Email info@energiatakarek.hu
Web www.energiatakarek.hu